Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η ιστορία του Ομίλου Ferrero είναι μια ιστορία επιτυχίας τριών γενεών, στη διάρκεια της οποίας η ανάπτυξη μιας πολυεθνικής επιχείρησης έρχεται να συνδυαστεί ιδανικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας ισχυρής και επίμονης οικογένειας από το Πιεμόντε.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ALBA ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 

Για να ανακαλύψουμε τις ρίζες αυτής της επιτυχίας θα πρέπει να πάμε πίσω στη δεκαετία του 1940. Στα χρόνια που η Piera και ο Pietro, οι γονείς του Michele Ferrero, κατόρθωσαν να μετατρέψουν ένα ζαχαροπλαστείο σε εργοστάσιο. Η οικογένεια Ferrero ήταν οι πρώτοι Ιταλοί βιομήχανοι του κλάδου ζαχαρωδών οι οποίοι, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,προχώρησαν στο άνοιγμα γραφείων και εργοστασίων εκτός Ιταλίας, μετατρέποντας έτσι την εταιρεία τους σε έναν πραγματικά διεθνή Όμιλο. Τα πρώτα αυτά βήματα προς το μέλλον έγιναν χάρη στα προϊόντα που «εφηύραν» ο Pietro Ferrero και ο γιος του Micheleο οποίος ήταν, τότε, πολύ νέος. Ένας άλλος παράγοντας επιτυχίας ήταν το αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων που έστησε ο αδελφός του Pietro, ο Giovanni, ο οποίος απεβίωσε το 1949.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μετά την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας στην Ιταλία, ο Michele Ferrero αποφασίζει να ξεκινήσει την παραγωγή των προϊόντων του και στο εξωτερικό. Το 1956 εγκαινιάζεται ένα μεγάλο εργοστάσιο στη Γερμανία και,λίγο αργότερα,ένα ακόμη στη Γαλλία. Ήταν το προοίμιο μιας ταχύτατης εξάπλωσης της Ferrero στην Ευρώπη, με την ίδρυση εμπορικών και παραγωγικών μονάδων στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Μ.Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Τις δεκαετίες που ακολουθούν, η Ferrero γίνεται παγκόσμια, με εργοστάσια και εμπορική παρουσία στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία, και πιο πρόσφατα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Κίνα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ

Το 2015 η Ferrero εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον Όμιλο μέσω δύο σημαντικών εξαγορών. Πιο συγκεκριμένα, το Μάρτιο παίρνει την τελική έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Oltan, νυν Ferrero Findik, ηγέτιδας στην τουρκική Αγορά συγκομιδής, καβουρδίσματος και εμπορίας φουντουκιού, ενώ τον Αύγουστο προχωρά στη δεύτερη εξαγορά, αυτή της Thorntons, μιας σοκολατοποιΐας της Μ. Βρετανίας με έτος ίδρυσης το 1911. Μέλος πλέον της ευρύτερης οικογένειας Ferrero, η Thorntons, με περισσότερους από 3.300 εργαζομένους, διαθέτει όπως και εμείς μια πλούσια οικογενειακή ιστορία, αλλά και μια ισχυρή δέσμευση στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των καταναλωτών με premium προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ο ΟΜΙΛΟΣ FERRERO ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Απόπλευράς εταιρικής φήμης, η Ferrero βρίσκεται πλέον σταθερά μεταξύ των πρώτων εταιρειών παγκοσμίως. Είναι βέβαιο ότι αυτό οφείλεται και στις πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου, οι οποίες συνοψίζονται στη στρατηγική CSR της Ferrero, μια στρατηγική που εστιάζει στην καινοτομία και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, τη διαφάνεια στην επικοινωνία, τη μέριμνα για τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την ιστορία του Ομίλου, τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, την προώθηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής μεταξύ των νέων ανθρώπων, αλλά και την ισχυρή δέσμευση στην κατεύθυνση των βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η FERRERO ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα, ο Giovanni Ferrero συνεχίζει να διευθύνει την Εταιρεία με επιτυχία, επιδιώκοντας την επίτευξη ακόμη πιο φιλόδοξων στόχων και διασφαλίζοντας ότι η έμπνευση και τα κίνητρα παραμένουν στο υψηλό επίπεδο που επιθυμούσε ο πατέρας του, Michele, και ο αδερφός του. Τώρα, όπως και τότε, οι σταθερές οικογενειακές αξίες αποτελούν το θεμέλιο επάνω στο οποίο εδράζεται ολόκληρος ο Όμιλος Ferrero.