ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών είναι ένας παράγοντας καθοριστικός για την επίδοση των προΪόντων μας.
Γι αυτό το σκοπό είμαστε σε ένα συνεχή άμεσο ή έμεσο δημιουργικό διάλογο με όλους τους παράγοντες, στηρίζοντας τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς που προβλέπουν κανονισμούς που υποστηρίζουν την καλλιέργεια και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων, παρέχοντας βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη.
Για τις πρώτες ύλες με ειδικά χαρακτηριστικά, λειτουργούμε δημιουργώντας σχέσεις μακροχρόνιες, οι οποίες εξασφαλίζουν ασφάλεια για τους προμηθευτές και ποιότητα. Πιστεύουμε στην καινοτομία και στη σπουδαιότητα της έρευνας με την προυπόθεση ότι επιβεβαιώνεται από επιστημονικές μελέτες.
H Ferrero είναι σε μια διαρκή έρευνα νέων πηγών προμήθειας πρώτων υλών, κυρίως σε χώρες αναπτυσσόμενες έτσι ώστε να εγγυάται συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Οι κύριες πρώτες ύλες που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της Ferrero είναι το κακάο, τα φουντούκια το γάλα.
Το κακάο προέρχεται από την Ακτή του Ελεφαντοστού, κύριο παγκόσμιο παραγωγό, από τη Γκάνα και το Εκουαντόρ, αγοράζοντας μόνο τη ποικιλία της καλύτερης ποιότητας όπως η γνωστή “Αrriba”
Η εταιρεία επεξεργάζεται στο εσωτερικό τους κόκκους του κακάο και οι σπεσιαλίστες σοκολατοποιοί αναπτύσουν ειδικά μίγματα ανάλογα με τις διάφορες εφαρμογές.
Η Ferrero είναι από τους μεγαλύτερους χρήστες φουντουκιού στο κόσμο και συλλέγει μόνο τις καλύτερες ποικιλίες. Για τη διατήρηση της καλύτερης ποιότητας οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες ψησίματος αναπτύχθηκαν στην εταιρεία με αποκλειστικές τεχνολογίες, που επιτρέπουν να αναδεικνύεται το άρωμα αυτού του βασικού υλικού.
Το γάλα, βασικό υλικό όλων των προϊόντων Kinder αγοράζεται από ευρωπαίους προμηθευτές, οι οποίοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και είναι εξαιρετικής εμπιστοσύνης, σε τόπους παραγωγής γάλακτος, με χαρακτηριστικά φρεσκάδας, ιδανικά να εγγυώνται την άριστη ποιότητα ενός προϊόντος τόσο ντελικάτου και πολύτιμου για τα παιδιά.
Παρόμοια φροντίδα και προσοχή δίνεται για τα άλλα πρώτα υλικά όπως ο καφές, τα κεράσια, η καρύδα, τα δημητριακά κ.λ.π.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Η εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών χημικο-φυσικών, μικροβιολογικών και οργανοληπτικών, που επιτυγχάνονται χάρη στη ποιότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, είναι εγγυημένη από συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και από τους χρόνους προμήθειας, αποθήκευσης και χρήσης που περιορίζονται στο απαραίτητο.
Η πραγματοποίηση καινοτόμων παραγωγικών διαδικασιών και τεχνολογιών προσαρμοσμένων να διαφυλάσσουν με τον καλύτερο τρόπο τα οργανοληπτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών (mild technologies), επιτρέπουν τη διαφύλαξη των πρωταρχικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών επιτυγχάνοντας έτσι προιόντα μοναδικά και απαράμιλλα.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η ποιότητα, για τη Ferrero, σημαίνει εγγύηση της ικανοποίησης των προσδοκιών και των επιθυμιών του πελάτη, στη σωστή τιμή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και εξασφάλιση του κοινού ωφέλους για μια σίγουρη μελλοντική ανάπτυξη.
Για να εγγυηθεί αυτό η Ferrero, έχει προσδιορίσει μια σειρά «κανόνων» οι οποίοι αποτελούν το δικό της “Σύστημα Διαχείρησης Ποιότητας” και αφορούν : την οργανωτική δομή, την διαχείρηση των διαδικασιών, τις ενδείξεις για τις πρώτες ύλες και τους προμηθευτές, τον έλεγχο των εμπορευμάτων, τις συνταγές, τις οδηγίες για την παραγωγή. Ολες αυτές οι οδηγίες πρέπει να επαληθεύονται, να ακολουθούνται και να αποδεικνύονται.
Στη βάση των συστημάτων διαχείρησης για την ποιότητα, η εταιρεία επέλεξε εθελοντικά να υιοθετήσει τον κανονισμό Iso 9001:2000. Αυτός ο κανονισμός προβλέπει ότι το Σύστημα Ποιότητας της εταιρείας πιστοποιείται από έναν ανεξάρτητο οργανισμό, αναγνωρισμένο , μέσω μιας εις βάθος επαλήθευσης η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρονο.
Από το 2005, για μια εγγυημένη παρουσία σε διάφορες χώρες προϊόντων υψηλής και σταθερής ποιότητας, η Ferrero θέλησε να υιοθετήσει σε όλες τις εγκαταστάσεις το ίδιο σύστημα διαχείρησης ποιότητας του Ομίλου.
Το «Σύστημα διαχείρησης για την Ποιότητα» είναι πστοποίηση που αφορά τις δραστηριότητες : βιομηχανική ανάπτυξη, κατασκευή και παράδοση ζαχαρωδών προιόντών και ποτών συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πλαστικών συσκευασιών.
Αρκετές από τις πιό σημαντικές Ευρωπαικές παραγωγικές μονάδες από το 2005 και μετά, είναι πιστοποιημένες εκτός των άλλων και κατά το πρότυπο IFS (International Food Standard). Αυτό το πρότυπο εστιάζεται κυρίως στον τομέα της διασφάλισης της υγιεινής του προϊόντος.