17-06-2015

Θέσεις και δεσμεύσεις Ferrero στο βιώσιμο φοινικέλαιο

Ιούνιος 17, 2015
H Ferrero θεωρεί μέγιστης σημασίας να υπογραμμιστούν τα εξής:
1) H Ferrero προμηθεύεται περίπου 170.000 τόνους φοινικέλαιου, από μια παγκόσμια παραγωγή 60 εκατομμυρίων τόνων, που σημαίνει ότι το αντίκτυπο της Ferrero στην εφοδιαστική αλυσίδα φοινικέλαιου αντιπροσωπεύει λιγότερο από 0,3%
2) Όλα τα προϊόντα της Ferrero που πωλούνται παντού στον κόσμο, παράγονται από έλαιο καρπού φοίνικα που είναι 100% πιστοποιημένο ως βιώσιμο σύμφωνα με την εφοδιαστική αλυσίδα της Στρογγυλής Τράπεζας για το Βιώσιμο Φοινικέλαιο (RSPO).

Από το 2005, η Ferrero είναι ενεργό μέλος της RSPO (Στρογγυλής Τράπεζας για το Βιώσιμο Φοινικέλαιο), ενός διεθνούς οργανισμού που θέτει τα πρότυπα καλών πρακτικών για την παραγωγή φοινικέλαιου σε σχέση με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες.

Η ευθύνη της Ferrero δεν σταματά στην πιστοποίηση: η δέσμευσή της συνεχίζεται μέσω της Χάρτας Φοινικέλαιου, που ξεκίνησε το 2013, για να αντιμετωπίσει τις κύριες αιτίες αποψίλωσης δασών και για να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος, των κοινωνικών αναγκών και του οικονομικού οφέλους και βιωσιμότητας.

Η Χάρτα έχει 10 συγκεκριμένα κριτήρια, που έχουν μεταφερθεί προς τους προμηθευτές για την εφαρμογή τους στις καλλιέργειες από τις οποίες η Ferrero προμηθεύεται.
Η Ferrero συνεργάζεται με τους προμηθευτές φοινικελαίου της για να εξασφαλίσει ότι οι προμηθευτές:
1. Παρέχουν έλαιο με πλήρη ιχνηλασιμότητα, συμπεριλαμβάνοντας και τους μικροκαλλιεργητές.
2. Δεν εκκαθαρίζουν δάση με Υψηλό Απόθεμα Άνθρακα.
3. Δεν χρησιμοποιούν φωτιά για να εκκαθαριστεί η γη.
4. Δεν φυτεύουν σε εδάφη τύρφης.
5. Προστατεύουν τους ουρακοτάγκους και άλλα απειλούμενα είδη, διατηρώντας περιοχές Υψηλής Αξίας Διατήρησης.
6. Υποβάλλουν εκθέσεις για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου των παραγωγών τους.
7. Σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβάνοντας το δικαίωμα στην Ελεύθερη, Πρότερη και Ενημερωμένη Συναίνεση των αυτοχθόνων και τοπικών κοινωνιών.
8. Αναγνωρίζουν, σέβονται και ενδυναμώνουν τα δικαιώματα των εργατών.
9. Δεν χρησιμοποιούν Paraquat.
10. Πολεμούν ενεργά την διαφθορά.

Οι προσπάθειες της Ferrero έχουν αναγνωριστεί επανειλημμένως από ΜΚΟ:

• Areeba Hamid, forest campaigner για την Greenpeace International στην Γενική Συνέλευση του RSPO στο Medan, Νοέμβριος 2013: “Οι δεσμεύσεις ‘Μη Αποψίλωσης δασών’ … της Ιταλική σοκολατοβιομηχανίας Ferrero… …μειώνουν τις καταστροφές δασών και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις εφοδιαστικές αλυσίδες τους και αποτελούν ένα μοντέλο για να ακολουθείται από όλη την βιομηχανία”

• Esperanza Mora, Forests Campaign της Greenpeace Italy σε δελτίο τύπου τον Νοέμβριο 2013 δήλωσε: “Η υπεύθυνη παραγωγή φοινικέλαιου υπάρχει. Το βήμα που έκανε η Ferrero πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τις εταιρίες που προμηθεύονται φοινικέλαιο με αμφιλεγόμενο τρόπο”.
• Richard Holland, Director του WWF's Market Transformation Initiative, είπε: “Για την επίτευξη 100% διαχωρισμένου πιστοποιημένου βιώσιμου φοινικέλαιου εντός των πλαισίων της Στρογγυλής Τραπέζης για το Βιώσιμο Φοινικέλαιο (RSPO), η Ferrero έχει επιδείξει ότι αντιμετωπίζει την αποψίλωση τροπικών δασών με αξιόπιστο τρόπο”.
• H μη-κερδοσκοπική οργάνωση TFT δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τον Ιούνιο του 2015: “H Ferrero ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει πέρα από την πιστοποίηση, σε χαρτογράφηση των πηγών του φοινικελαίου της σε όλη τη διαδρομή μέχρι πίσω στις φυτείες. …Από σήμερα, 98% του όγκου του φοινικελαίου που χρησιμοποιείται στα προϊόντα Ferrero μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι πίσω στις φυτείες όπου μεγάλωσαν τα φρούτα. …Η TFT και η Ferrero έχουν επίσης δουλέψει μαζί με τους προμηθευτές φοινικελαίου ώστε να εφαρμόσουν τις βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας και τις δεσμεύσεις του Μη Αποψίλωση δασών και Μη εκμετάλλευση, και για να συμπεριλάβουν επιπλέον και μικροκαλλιεργητές. Την παρούσα στιγμή, 5,15% του φοινικελαίου της Ferrero προμηθεύεται από περίπου 27,5 χιλιάδες μικροκαλλιεργητές. H Ferrero έχει δεσμευτεί να εργαστεί με τo νέο πρόγραμμα της TFT ‘Rurality’ για να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της αγροτικής ηγεσίας και της αγροτικής καινοτομίας.


Για επιπλέον πληροφορίες:

http://www.ferrero.com/news/group-news/

http://www.ferrero.com/news/group-news/ONLY-SUSTAINABLE-TRACEABLE-CERTIFIED-PALM-OIL-FOR-FERRERO/?searchcat=&searchdate=2015-02

http://www.ferrerocsr.com/

27-09-2023

Kinder Joy of Moving

Kinder Joy of Moving

Kinder Joy of Moving

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10-05-2021

Η Ferrero ανανεώνει τη συμμετοχή της στη συνεργασία της CAOBISCO-ILO στην Τουρκία

Η Ferrero ανανεώνει τη συμμετοχή της στη συνεργασία της CAOBISCO-ILO στην Τουρκία

FERRERO RENEWS ITS PARTICIPATION IN THE CAOBISCO-ILO PARTNERSHIP IN TURKEY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

01-09-2015

ΤΟ KINDER+SPORT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΤΟ KINDER+SPORT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

summer camp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10-03-2015

Το Kinder+Sport στηρίζει τον αθλητισμό  συμμετέχοντας δυναμικά στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»

Το Kinder+Sport στηρίζει τον αθλητισμό συμμετέχοντας δυναμικά στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»

Το Kinder+Sport στηρίζει τον αθλητισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ

2024

ιανουάριος

φεβρουάριος

μάρτιος

απρίλιος

μάιος

ιούνιος

ιούλιος

αύγουστος

σεπτέμβριος

οκτώβριος

νοέμβριος

δεκέμβριος