29-05-2015

Το Kinder+Sport στηρίζει τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας


Το Kinder+Sport στηρίζει τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας

Αθήνα, 5 Μαϊου, 2015 - Στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Kinder+SPORT υποστήριξε τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας (2nd ISF World School Sport Educational Games 2015) που οργανώθηκαν από την Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sports Federation- ISF). Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Αθήνα και την Ολυμπία από τις 2 έως τις 7 Μαΐου, αποτελούν έναν συνδυασμό αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, με γνώμονα πάντα τη χαρά και τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από τον αθλητισμό.

Οι ετήσιοι αγώνες που διοργανώνονται από την ISF, προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών να συμμετάσχουν, ενώ διέπονται από το πνεύμα της φιλοσοφίας «Εκπαίδευση μέσα από τον Αθλητισμό», παρέχοντας γνώσεις πάνω στα αθλήματα και στο αθλητικό πνεύμα του ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Τα παιδιά που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού και αθλητισμού, όπως το αρχαίο Ολυμπιακό Στάδιο, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Στάδιο του Μαραθώνα, να συναγωνιστούν εκεί σε φιλικούς αγώνες και επιπλέον να γνωρίσουν από κοντά γνωστούς Ολυμπιονίκες, που μοιράστηκαν μαζί τους σημαντικές πληροφορίες για τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό. Οι αγώνες περιλάμβαναν δέκα αποστολές, με συνολικά 100 περίπου συμμετέχοντες, από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κίνα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα των Special Olympics.

Το Kinder+SPORT, υποστηρίζει την ISF και τις δράσεις της σε διεθνές επίπεδο, στοχεύοντας να μυήσει τη μελλοντική γενιά των σημερινών παιδιών σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής,. Πρεσβεύοντας τις αξίες του Kinder+Sport και του αθλητισμού, η Διεθνής Πρωταθλήτρια και Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλια Πανταζή, παρευρέθηκε στους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας, στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο Μαραθώνα Αττικής. Στην αθλητική και εκπαιδευτική εκδήλωση, το παρόν έδωσε επίσης και η Διεθνής Πρωταθλήτρια και Χρυσή Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου, Rosa Mota. Οι αναγνωρισμένες αθλήτριες έτρεξαν στον φιλικό αγώνα των 2 Χλμ. που είχε ετοιμαστεί ειδικά για τα παιδιά και στη συνέχεια μίλησαν μαζί τους για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού και τη σημασία της ένταξής τους στην καθημερινή ζωή από μικρή ηλικία. Παράλληλα, όλα τα παιδιά παρέλαβαν από το Kinder+SPORT, ένα αναμνηστικό και χρήσιμο δώρο, ένα σακίδιο και ένα μπλουζάκι, τα οποία υπέγραψαν η Κλέλια Πανταζή και η Rosa Mota, θυμίζοντας στα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση και τρόπος ζωής και προτρέποντάς τα να βρουν το άθλημα που αγαπούν και να το ακολουθήσουν.

Ο κ. Στέλιος Δασκαλάκης, Αντιπρόεδρος της ISF, δήλωσε σε σχετική δήλωση: «Ο στόχος μας στην ISF είναι να ενθαρρύνουμε την εκπαίδευση μέσω του σχολικού αθλητισμού και να παροτρύνουμε τα παιδιά να αθλούνται καθημερινά και σωστά, ενσωματώνοντας τις αξίες του ‘εύ αγωνίζεσθαι’ και της ευγενούς άμιλλας στη ζωή τους. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά η διεξαγωγή των διεθνών σχολικών αγώνων του ISF στη χώρα μας, γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντική και μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία σημαντικών αθλητών, όπως μεταξύ άλλων οι Ολυμπιονίκες κ. Mota και κ. Πανταζή, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά που συμμετείχαν για τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού».

Η Κλέλια Πανταζή, Χάλκινη Ολυμπιονίκης και Διεθνής Πρωταθλήτρια στη Ρυθμική Γυμναστική, ανέφερε σχετικά: «Είναι τιμή και χαρά για μένα να συμμετέχω σε μια διεθνή διοργάνωση που προωθεί τον αθλητισμό και την εκπαίδευση μέσω αυτού στα σχολεία. Ο αθλητισμός είναι για μένα τρόπος ζωής και μέσω του προγράμματος Kinder+SPORT και της εκδήλωσης που οργάνωσε η ISF, είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε ακόμα περισσότερα παιδιά και να μοιραστώ μαζί τους τα οφέλη και την απόλαυση μιας ζωής γεμάτης κίνηση!».


Το πρόγραμμα ‘Kinder+Sport’ αποτελεί ένα διεθνές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την εταιρεία “Ferrero” με στόχο την υποστήριξη της φυσικής δραστηριότητας στα νέα παιδιά. Πρόκειται για ένα από τα βασικά προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, που έχει σχεδιαστεί για να προωθεί τον ενεργό τρόπο ζωής, εμπνέοντας το δυναμικό παιχνίδι και την άθληση, με στόχο παιδιά και γονείς να εντάξουν την αθλητική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους. Ξεκινώντας το 2005, το πρόγραμμα του Kinder+Sport είναι σήμερα ενεργό σε 20 χώρες. Ο στόχος του Ferrero Group είναι να καταστεί ηγέτιδα εταιρεία στο να εμπνέει τα παιδιά παγκοσμίως να ζουν μια ζωή με διαρκή κίνηση.
Μερικά ενδεικτικά νούμερα: 15 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια έχουν προσεγγιστεί ως τώρα μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων. 2,25 εκατομμύρια παιδιά έχουν γίνει πιο δραστήρια. Συμμετοχή σε περισσότερα από 18 αθλήματα και 700 εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 80 αθλητές, πρωταθλητές και ανενεργοί πρωταθλητές συμμετείχαν σε αθλητικές εκδηλώσεις και ενίσχυσαν το στόχο για έναν πιο ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής. Συνέργειες, ως τώρα, περιλαμβάνουν 40 Εθνικές Ομοσπονδίες και Αθλητικούς Ομίλους, 3 Ολυμπιακές Επιτροπές και τη διεθνή συνεργασία με την ISF (International School Sport Federation), ενώ η συνολική επένδυση του προγράμματος έχει αγγίξει τα 8.9 εκατομμύρια Ευρώ.

www.kinderplussport.com

Πατήστε εδώ για περισσότερα >>

Press here for more >>

11-12-2020

Επειγουσα δημοσια ενημερωση για αλλεργιογονα στο Χριστουγεννιατικο Ημερολογιο Kinder

Επείγουσα δημόσια ενημέρωση για αλλεργιογόνα στο Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο Kinder

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11-10-2019

Ο ΟΜΙΛΟΣ FERRERO ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 10ου REPORT ΕΤΑΙΡ. ΚΟΙΝΩΝ. ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ FERRERO ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 10ου REPORT ΕΤΑΙΡ. ΚΟΙΝΩΝ. ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ FERRERO ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 10ου REPORT ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

16-01-2018

Η FERRERO ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗ NESTLE U.S. ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ

Η FERRERO ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗ NESTLE U.S. ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

08-03-2017

Η FERRERO ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΗΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η FERRERO ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΗΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η FERRERO ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΗΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

01-09-2015

ΤΟ KINDER+SPORT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΤΟ KINDER+SPORT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

summer camp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ

2021

ιανουάριος

φεβρουάριος

μάρτιος

απρίλιος

μάιος

ιούνιος

ιούλιος

αύγουστος

σεπτέμβριος

οκτώβριος

νοέμβριος

δεκέμβριος