11-10-2019

Ο ΟΜΙΛΟΣ FERRERO ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 10ου REPORT ΕΤΑΙΡ. ΚΟΙΝΩΝ. ΕΥΘΥΝΗΣ

• Ο όμιλος Ferrero δημοσιεύει το 10ο report εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του
• Η Ferrero δεσμεύεται να μετατρέψει όλες τις συσκευασίες σε 100% επαναχρησιμοποιούμενες, ανακυκλώσιμες ή κατάληλες για λιπασματοποίηση μέχρι το 2025
• Η Ferrero υπογράφει την παγκόσμια δέσμευση της Νέας Πλαστικής Οικονομίας του Ιδρύματος Ellen MacArthur


ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, 10 Οκτωβρίου 2019 – Ο Όμιλος Ferrero Group δημοσιεύει το 10ο report Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του και ανακοινώνει μία νέα δέσμευση που αφορά την μετατροπή όλων των συσκευασιών σε 100% επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κατάλληλες για λιπασματοποίηση μέχρι το 2025. Με το 10ο report Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Ferrero αποδεικνύει για άλλη μία φορά την δέσμευσή της να συμβάλει θετικά στον πλανήτη και στην κοινωνία μέσω του στρατηγικού προγράμματος για την κοινωνική ευθύνη υπό τον τίτλο: "Μοιραζόμαστε αξίες για να δημιουργήσουμε αξίες".

Η νέα δέσμευση σχετικά με τις συσκευασίες ενισχύει περαιτέρω την προσέγγιση της Ferrero για την συνεχή βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος των συσκευασιών και εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων που προκύπτουν, από τις πρώτες ύλες έως τα εργοστάσια παραγωγής και τον εφοδιασμό, σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών.

Στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης, η Ferrero είναι υπερήφανη που υπέγραψε την νέα παγκόσμια δέσμευση Πλαστικής Οικονομίας του Ιδρύματος Ellen MacArthur και μοιράζεται το όραμα του Ιδρύματος για μια κυκλική οικονομία των πλαστικών, όπου τα πλαστικά δεν γίνονται ποτέ απόβλητα και την ανάγκη για δράση σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Υπογράφοντας την παγκόσμια αυτή δέσμευση, η Ferrero επιθυμεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και δεσμεύεται επίσης να εξαλείψει τις προβληματικές ή περιττές πλαστικές συσκευασίες μέσω του επανασχεδιασμού, της καινοτομίας και των νέων μοντέλων διανομής.

«Ο όμιλος Ferrero πάντα προσέγγιζε υπεύθυνα την παροχή εμπειριών μέσω των υψηλής ποιότητας προϊόντων που συμβάλλουν θετικά τόσο στην κοινωνία του σήμερα όσο και σε αυτήν του αύριο. Αυτή η πεποίθηση συνεχίζει να μας οδηγεί προς μια υπεύθυνη αλυσίδα αξιών, προμηθεύοντας και παράγοντας με βιώσιμο τρόπο και πλέον ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή μας για πιο βιώσιμες συσκευασίες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δέσμευσή μας για τις 100% επαναχρησιμοποιούμενες, ανακυκλώσιμες ή λιπασματοποιήσιμες συσκευασίες, μέχρι το 2025 και την υπογραφή της παγκόσμιας δέσμευσης υπέρ της Πλαστικής Οικονομίας με το Ίδρυμα Ellen MacArthur, που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε την επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας», δήλωσε ο Giovanni Ferrero, Executive Chairman of the Ferrero Group.

Ο Lapo Civiletti, Γενικός διευθυντής του ομίλου Ferrero, πρόσθεσε: «Έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης και το κλειδί είναι η ενδυνάμωση της βιωσιμότητας σε ολόκληρο τον κύκλο των δραστηριοτήτων μας. Αυτή η νέα δέσμευση για τις συσκευασίες αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου».

«Η νέα παγκόσμια δέσμευση στη Πλαστική Οικονομία ενώνει επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και άλλους πίσω από ένα σαφές όραμα μιας κυκλικής οικονομίας για το πλαστικό. Είμαστε ευτυχείς που η Ferrero γίνεται μέρος αυτής της προσπάθειας, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους μέχρι το 2025. Το όραμά μας είναι για έναν κόσμο όπου το πλαστικό δεν καταλήγει ποτέ στα απόβλητο ή σαν μορφή ρύπανσης. Θα είναι ένα δύσκολο ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, αλλά ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να εξαλείψουμε τα πλαστικά που δεν χρειαζόμαστε και να καινοτομήσουμε, έτσι ώστε τα πλαστικά που χρειαζόμαστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και ευκολία - διατηρώντας τα εντός της οικονομίας και εκτός του περιβάλλοντος» - Sander Defruyt, Επικεφαλής της πρωτοβουλίας New Plastics Economy του Ιδρύματος Ellen MacArthur

Για να πετύχει αυτή τη νέα δέσμευση, η Ferrero θα αξιοποιήσει ολόκληρη την ομάδα, προμηθευτές και συνεργάτες της. Επενδύσεις στα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και Open Innovation, όπως επίσης και η πραγματοποίηση συνεργασιών, θα οδηγήσουν την στρατηγική της Ferrero προς την εξάλειψη περιττών πλαστικών συσκευασιών, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα και η φρεσκάδα των προϊόντων της.

Σύμφωνα με την παγκόσμια δέσμευσή της, η Ferrero θα υλοποιήσει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες ως μέρος ενός οδικού χάρτη προς το 2025:

R&D και Open Innovation

Ο επαναπροσδιορισμός των προϊόντων και των συσκευασιών για την ικανοποίηση των προσδοκιών των καταναλωτών του σήμερα σημαίνει ότι η καινοτομία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Επενδύουμε περαιτέρω στα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και Open Innovation με σκοπό την:

• Εξάλειψη περιττών πλαστικών συσκευασιών
• Μεγιστοποίηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, όπου αυτό είναι ασφαλές για τους καταναλωτές μας
• Διερεύνηση έργων για δοκιμή καινούργιων κατάλληλων για λιπασματοποίηση υλικών συσκευασίας για ειδικές εφαρμογές, με έμφαση στις λύσεις λιπασματοποίησης για την θάλασσα

Προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες ανακύκλωσης των εργοστασιακών αποβλήτων, η Ferrero συνεργάζεται με διάφορους φορείς, όπως ανακυκλωτές, εθνικά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων και επιχειρήσεις εκτός του κλάδου τροφίμων ώστε να:

• Διερευνηθούν εφαρμογές για δύσκολα ανακυκλώσιμες συσκευασίες
• Προσδιοριστούν ενέργειες για την χρησιμοποίηση των απορριμμάτων από τις συσκευασίες των εργοστασίων με σκοπό να διασφαλιστεί η παραγωγική κυκλικότητα, με τις χαμηλότερες δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Παγκόσμιες και Τοπικές Ενέργειες

Η Ferrero θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους προμηθευτές και τους εταίρους της, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, στο πλευρό συγκεκριμένων ενώσεων με σκοπό τον εξορθολογισμό των ορισμών και των μεθοδολογικών δοκιμών για τις υπάρχουσες υποδομές.

Η Ferrero θα εντείνει τις προσπάθειές της για την στεγανοποίηση των όποιων διαρροών στα συστήματα συλλογής συσκευασιών μετά την χρήση, με τους παρακάτω τρόπους:

• Παρέχοντας στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την σωστή εναπόθεση απορριμμάτων μαζί με συμβουλές αποσυναρμολόγησης και ανακύκλωσης συσκευασιών
• Αξιολογώντας και συμμετέχοντας σε αξιόπιστες ενώσεις που θα συμβάλουν στη λύση

Ο όμιλος Ferrero θα συνεχίσει να μοιράζεται ανακοινώσεις σχετικά με τα μελλοντικά ορόσημα που είναι μέρος του ταξιδιού, με σκοπό να γίνουν όλες οι συσκευασίες 100% επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή ιδανικές για λιπασματοποίηση μέχρι το 2025.10-05-2021

Η Ferrero ανανεώνει τη συμμετοχή της στη συνεργασία της CAOBISCO-ILO στην Τουρκία

Η Ferrero ανανεώνει τη συμμετοχή της στη συνεργασία της CAOBISCO-ILO στην Τουρκία

FERRERO RENEWS ITS PARTICIPATION IN THE CAOBISCO-ILO PARTNERSHIP IN TURKEY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

01-09-2015

ΤΟ KINDER+SPORT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΤΟ KINDER+SPORT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

summer camp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17-06-2015

Θέσεις και δεσμεύσεις Ferrero στο βιώσιμο φοινικέλαιο

Θέσεις και δεσμεύσεις Ferrero στο βιώσιμο φοινικέλαιο

Θέσεις και δεσμεύσεις Ferrero στο βιώσιμο φοινικέλαιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10-03-2015

Το Kinder+Sport στηρίζει τον αθλητισμό  συμμετέχοντας δυναμικά στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»

Το Kinder+Sport στηρίζει τον αθλητισμό συμμετέχοντας δυναμικά στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»

Το Kinder+Sport στηρίζει τον αθλητισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12-01-2015

Το Kinder+Sport και ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζουν τον αθλητισμό

Το Kinder+Sport και ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζουν τον αθλητισμό

Το Kinder+Sport και ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζουν τον αθλητισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΧΕΙΟ

2021

ιανουάριος

φεβρουάριος

μάρτιος

απρίλιος

μάιος

ιούνιος

ιούλιος

αύγουστος

σεπτέμβριος

οκτώβριος

νοέμβριος

δεκέμβριος